szerző:
MTI

Az elektromos gépjármű tulajdonosok és az üzembentartók januártól éjszakai árammal is tölthetik kocsijaikat, ezzel is ösztönöznék a lakosságot az elektromos autók használatára.

A nemzeti fejlesztési miniszter rendelete szerint az A1-es árszabású normál tarifát automatikusan használhatják töltésre az elektromos autók üzembentartói, illetve tulajdonosai. Az A2-es jelű tarifa az, amelyet a köznyelv éjszakai áramnak hív, az elektromos kocsik töltésére ez választható az A1 tarifa mellé.

©

 

Az olcsóbb éjszakai áram viszont csak akkor választható, ha annak mérése megoldott, erről a tulajoknak kell gondoskodnia. A tulajdonosnak, illetve üzembentartónak évente kell igazolnia az áramszolgáltatónál azt, hogy elektromos járművet használ. Az A2 tarifa használatára külön szerződést kell kötni, amelyben szerepelnek az előbbi igazolás részletei is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!