szerző:
hvg.hu

Csak a sofőr lélekjelenlétén múlt, hogy nem lett komoly baleset a dologból.

Bár idehaza egyelőre még várat magára a havazás – bár a hét vége felé már több helyre is havat jósolnak a meteorológusok –, nem árt már most észben tartani: az autó tetejéről mindig le kell takarítani a havat. Ha valaki ezt nem teszi meg, jobb esetben csak bosszúságot okoz a mögötte haladónak, rosszabb esetben viszont az történik, ami az alábbi videóban is.

A felvételt szerda délelőtt Boston környékén rögzítették, melynek tanulsága szerint a Saab 9-5 előtt haladó SUV sofőrje is megfeledkezett az autótakarításról.

A videón jól látni, ahogy a forgalomban egyszer csak valamit felkap a szél, és egyenesen a Saab felé sodorja. Mint kiderült, egy összefagyott jégtömb volt az, ami folyamatosan pörgött a levegőben, és bár a kocsi sofőrje fékezett, a méretes darab a szélvédőn landolt, teljesen összetörve azt.

A kocsi sofőrjének szerencséje volt, hogy nem pánikolt be, ha ugyanis ijedtében félrerántja a kormányt, vagy satuféket nyom, könnyen lehet, hogy még nagyobb balesetet okoz.

A felvétel alapján valószínűleg nem ez volt az első eset, hogy a SUV sofőrje indulás előtt nem takarította le a kocsi tetejét, ahhoz ugyanis, hogy egyben egy ekkora jégtömb szakadjon le, jó pár nap szükséges.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!