szerző:
hvg.hu

A tokiói tuningkiállításon mutatnak be három prototípust a japánok.

Január közepén nyitja meg a kapuit tokiói tuningkiállítás, ahol a privát műhelyek és az alkatrészgyártók mellett a nagy japán márkák is képviseltetik magukat. A Suzuki például három olyan tanulmányautóval készül a rendezvényre, amiket tárt karokkal várnának Európában is.

A belpiacos Hustler például már önmagában is elég egyedi, de az emelt hasmagassággal, terepgumikkal és az egyéb off-road kiegészítőkkel bátran pályázhatna a legszokatlanabb telekjáró címére.

©

Az Alto hasonlóan vagány belpiacos városi kisautó, amiből már létezik többféle sportos kivitel is, ezúttal viszont a versenyváltozatot fogják leleplezni, amely hasonló fényezésben díszeleg, mint a japánok Moto GP versenygépe. Hogy az Alto Works GP kivitel mire lesz képes a pályán, és milyen műszaki csemegéket tartogat, azt egyelőre homály fedi, de annyi viszont biztos, hogy a sportfutóművel, bukókerettel és semi-slick gumikkal igazi zsebrakéta válik belőle.

©

A harmadik újdonság az európai piacon is hamarosan megjelenő vadonatúj Ignis vízitúrázós változata, amit kenutartóval, alvázvédelemmel, spéci felnikkel és military-zöld fényezéssel láttak el. Kicsit ugyan sántít a koncepció, hiszen egy városi mininél, azért léteznek praktikusabb modellek is, ha kenuszállításra van szükség, de azt nem lehet elvitatni tőle, hogy határozottan vagány a kiállása.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!