szerző:
hvg.hu

Egy cseh magazin értesülései szerint a Chrion megfutja majd a 467 kilométer/órát.

A márciusi Genfi Autószalon legnagyobb durranása az új Bugatti-modell premierje lesz, amiről már tudjuk, hogy a Chiron nevet viseli. Minden más egyelőre csak találgatás vele kapcsolatban, de a cseh ProDriver magazin a napokban megszellőztette, hogy a bennfentes értesüléseik szerint az újdonság 467 kilométer/órás végsebességre lesz képes, a nulla-százas állórajtot pedig 2,2 másodperc alatt teljesíti, ami három tizeddel gyorsabb a Veyron Super Sport idejénél.

©

A Bugattinál egyelőre nem erősítették meg az információkat, de az 1500 lóerősre saccolt Chirontól ennyi mindenképpen elvárható, ha túl akarják szárnyalni a Veyront. A bődületes teljesítményt egyébként a 8.0 literes, négy darab turbófeltöltővel lélegeztetett W16-os erőforrás továbbfejlesztett változata fogja szolgáltatni, pluszban pedig elektromos segítséget is kap majd, ahogyan a Ferrari, a Porsche és a McLaren csúcsmodellje.

Iparági hírek szerint a Chiron ára 2,19 millió dollárról indul majd és összesen 500 példány fog belőle készülni, amiből 130 darabot már előrendelésben értékesíttek.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.