szerző:
hvg.hu

Közzétették az első hivatalos fényképet a hamarosan érkező megvadított Huayráról.

A tavalyi év kivételesen gazdag termése után idén is számos újdonságra számíthatunk a szupersportautók mezőnyében, melyek közül az egyik legjobban várt modell a Pagani Huayra megvadított változata. A versenypályás használatra optimalizált verziót a tavaly márciusi Genfi Autószalonon jelentette be Horacio Pagani, a részletekről azonban nem árult el többet, mindössze annyit, hogy csak 20 példány elkészítését tervezik, amiket kizárólag a már meglévő Huayra tulajdonosoknak szánnak.

©

Hogy pontosan mit is kapnak a hozzávetőlegesen 2,7 millió dollárjukért a szerencsés vevők, azt homály fedi, de a nemrégiben közzétett fénykép és az eddig kiszivárgott részletek alapján szinte biztos, hogy a Pagani eddigi leggyorsabb modellje van készülőben.

Már csak azért is, mert az alapváltozat AMG-eredetű, 6.0 literes V12-es motorja is 730 lóerőt produkál, 370 kilométer/órás végsebesség mellett, az érkező csúcsváltozat pedig ennél is erősebbnek és gyorsabbnak ígérkezik.

Természetesen azoknak sem kell elkeseredniük, akik szeretnének hasonló autót, de még nem Pagani-tulajdonosok, hiszen a márka üzleti stratégiáját ismerve számos különkiadás várható még a Huayrából az elkövetkezendő években.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.