szerző:
hvg.hu

Megoszlanak róla a vélemények, hogy melyik szériának van a legszebb hangja, de talán nem is kell győztest hirdetni, hiszen a maga nemében mindegyik egy műremek.

A BMW M3 legendája 1985-ben kezdődött, ekkor dobták ugyanis piacra az E30-as szériából készült csúcsváltozatot, amit azóta is minden idők legjobb M3-as modelljeként emlegetnek, mindezt úgy, hogy nem is hat-, hanem csak négyhengeres motor hajtja.

Az utána következő generációk is hasonló recept alapján készültek, szívó sorhatos vagy V8-as motorral, míg végül az aktuális szériánál a duplaturbós sorhat mellett tették le voksukat a bajor mérnökök.

Hogy melyik generáció sikerült a legjobban, azt nehéz lenne megmondani, leginkább azért, mert a maga nemében mindegyik egy műremek. Aki kételkedik benne, annak érdemes megnéznie az alábbi, igen részletes videót, melyben az összes széria a tiszteletét teszi, így mindenki eldöntheti, hogy melyik áll a legközelebb a szívéhez.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!