szerző:
hvg.hu

Áthajtani a piroson sosem okos ötlet, de ez kifejezetten rosszul sült el.

Még csak néhány nap telt el a 2016-os évből, de ezek alapján úgy tűnik, idén sem számíthatunk sokkal több jóra az utakon, mint tavaly. Az elmúlt napokban számtalan fedélzeti kamerás videó landolt a neten, ezek között a gyorshajtástól a balhézásig szinte mindent megtalálunk. Túlnyomó többségüket valószínűleg sosem büntetik majd meg a felvétel miatt, az alábbi videóban szereplő sofőr viszont biztosan nem ússza meg a dolgot.

A fedélzeti kamera tulajdonosa újév másnapján rögzítette a képsorokat a Missouri állambeli Springfield közelében. A videón jól látszik, hogy a kereszteződésben már rég zöldre váltott a lámpa, amikor jobb oldalról egy SUV érkezik nagy sebességgel, majd a piroson átrobogva telibe találja az ott lévő kisteherautót. Pechjére a takarásában egy rendőrautó is állt, amit szintén sikerült oldalba kapnia.

A SUV csak jó száz méterrel odébb tudott megállni, a rendőr pedig jobb híján bekapcsolta a szirénát az autón. Arról nincs hír, hogy van-e sérültje az esetnek, de a videó alapján csodálkoznánk, ha nem lenne.