szerző:
hvg.hu

Jól fogytak a cég autói, de volna itt egy kis de is.

A napokban közölte legfrissebb eladási adatait a Tesla, és ezek alapján egyértelműen jó évet zárt az amerikai autógyár. 2015-ben összesen 50.580 járművet adtak el, ami komoly pofon lehet a kételkedőknek. Az utóbbi időben ugyanis egyre többen mondogatták, hogy a Tesla az 50 ezres határt sem lesz képes átlépni.

2015 utolsó negyedéve azonban nem csak az év végi összesítés miatt érdekes. A Tesla 17.400 autót szállított le, ami új rekordnak számít, ráadásul az előzőt a harmadik negyedévben állította be a cég a 11.603-as darabszámmal. Vagyis nagyon úgy tűnik, hogy az elektromos autók piaca továbbra is jól pörög.

©

Kevésbé örülhetnek ugyanakkor egy másik számnak: bár csak szeptember végén jelent meg a Model X, az utolsó negyedévben csupán 208 darabot tudtak elpasszolni belőle. Vagyis a modellel egyelőre nem csináltak túl nagy boltot, de ez nem feltétlenül az autónak, sokkal inkább a magas árának szólhat. Nem véletlen, hogy már készül belőle a jóárasított verzió.

Februárban a Tesla azt mondta, 2015-ben a 2014-es eladási számokhoz képest 70 százalékos növekedést produkálnak majd. Akkor 31.655 darabot adtak el, vagyis összesen 22.158 autóval kellett volna többet értékesíteniük. A cég augusztusban valahol 50 és 55 ezer közé lőtte be az év végi eredményt, és úgy tűnik, nagyon jól számoltak.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!