szerző:
hvg.hu

A fabetét, a szálcsiszolt alumínium és a szénszálas műanyag után mostantól Indiából származó vékony kőlap is rendelhető dekorációs elemként a Flying Spur és a Continental modellek a műszerfalába.

A luxusmárkák ügyfelei nem csak szeretik, de igénylik is az extravagáns részleteket a vagyonokért megvásárolt autóikon, ezért a gyártók folyamatosan kísérleteznek az új anyagokkal és gyártástechnológiákkal.

A Bentley-nél ezúttal azt találták ki, hogy az utastérben használt fabetét, szálcsiszolt alumínium és szénszálas műanyag mellé felveszik az extralistára a kőburkolatot is. Elsőre kissé szokatlannak tűnik az ötlet, de a britek nem kilónyi márványtömböket használnak az amúgy is súlyos modelljeikhez, hanem Indiából származó vékony kőlapokat.

©

A Flying Spur és a Continental modellekhez rendelhető pala és kvarcit kőlapot előbb üvegszálas alapra rögzítik műgyanta segítségével, majd ezután helyezik be a műszerfal anyósülés előtti oldalára. Az eredmény kétségkívül látványos, pláne annak fényében, hogy a Bentley-nél különösen figyelnek arra, hogy a speciális kézi csiszolás révén a kő mintázata látható legyen.

Hogy mennyibe kerül az új extra, azt nem árulták el az angolok, de az anyag különlegességét és a Bentley árazását ismerve garantáltan vaskos tételről van szó.

©

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!