szerző:
hvg.hu

A sofőr úgy vezetett, mintha száraz idő lenne, a végén viszont az árokban kötött ki.

A hétfői havazás országszerte sok balesetet okozott, a következő napokban pedig az ónos eső miatt fájhat a sofőrök feje. Ilyenkor nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a megváltozott útviszonyoknak megfelelően kell vezetni. Ez nemcsak a követési távolság fokozott betartását jelenti, hanem azt is, hogy lehetőség szerint senki se hajtson úgy, mintha nyár, vagy legalább is száraz, jó idő lenne. Különben könnyen úgy járhat, mint ez az orosz sofőr.

A felvételt még december végén rögzítették, ám szinte bármikor megállná a helyét. A videón jól látszik, hogy a sofőr nem sokat törődik azzal, hogy a havazás miatt az út csúszósabb, mint szokott. Persze miért is tenné, az aszfalt jelentős részén ugyanis nem áll a hó, így azt a hamis biztonságérzést kelti benne, hogy ugyanúgy vezethet, mint korábban. A baj akkor történik, amikor egy havas részre érve épp egy kocsisort előz meg, az úton ugyanis megcsúszik, és az autó azonnal az árokban köt ki. Az eset a videón 4 perc körül kezdődik.

A balesetben szerencsére nem sérült meg senki, ám ha mindez az előzés közben történik meg, az könnyen komoly balesetet okozhatott volna.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!