szerző:
hvg.hu

Újabb városi szabadidő-autót fog piacra dobni a japán márka. A Qashqai-jal robbantott, a Juke-kal ráerősített és már az X-Trailt is inkább nagy szabadidő-autóként pozícionálja. De nincs megállás, jön a Nissan Kicks

Ha van egy kis piaci rés, azt be kell gyorsan tömködni, vallja a Nissan is és úgy látják a Qashqai és kisebb testvére a Juke közé még befér egy harmadik modell is.

A kompakt crossovert még 2014-ben mutatta be a márka dél-amerikai gárdája ugyan ezen a néven a Sao Paolo-i autószalonon. Mostanra kiszámolták milyen befektetést (192 millió dollárt) és milyen hasznot hozhat az újdonság, így megkapta az engedélyt a Nissan-Renault cég vezetőjétől Carlos Ghosn-tól a gyártásra. A Kicks-et ugyan Brazíliában fogják gyártani, ám globális modellnek ígérik, így akár nálunk is lehet belőle.  

Bár hivatalos méreteket nem tett közzé még a gyártó, de nagyjából egy Fiat 500X méretű, 4,3 méteres kocsiról lehet szó, a korábbi koncepció autó alapján 2,6 méteres tengelytávval.

©
©
©
©
©

További friss autós hírekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!