szerző:
hvg.hu

Egy szupersportautót joggal lehetett eddig hibáztatni, hogy mennyire nem praktikus, közben még víz alatt is elmegy, ha kell.

San Diego-ban volt egy kisebb esőzés a napokban, aminek következtében az utcákon térdig ért a víz. Egy kereszteződésben vette valaki videóra, amint egy türelmetlen Lamborghini Gallardo megunja a várakozást, és inkább a víz alatt előz.

Azért, hogy most összejött a mutatvány egyáltalán nem garancia az örök életre. Ha a kocsi motorja vizet szívott volna, akkor nagyjából azonnal elbúcsúzhat a járművétől. Az összenyomhatatlan folyadék, ha bekerül a hengertérbe ott aztán komoly pusztítást fog végezni saját magán a motor, vagy a hajtókar hajlik/törik el, vagy az egész blokk tetejét fogja szétnyomi a nyomás.

Kétség kívül a Lambo még egész szerencsés felépítésű ilyen szempontból, mert a középmotoros autó motorja a levegőt hátul és egész magasról szívja.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!