szerző:
hvg.hu

Digitális műszerfal, érintőképernyők és elektromos SUV a négykarikások standján a Las Vegas-i Szórakoztató Elektronika Kiállításon.

A napokban zajló Las Vegas-i Szórakoztató Elektronika Kiállítás (CES), ahogyan a neve is mutatja elsősorban a szórakoztató elektronikai termékekről szól, de egy jó ideje már a legnagyobb autógyártók is képviseltetik magukat a rendezvényen.

Ez egyenes következménye annak a trendnek, hogy manapság egy új autó esetében a kényelmi és műszaki szempontok mellé szinte ugyanolyan fontos tényezőként felzárkózott, hogy az adott modell milyen szolgáltatásokat és kütyüket kínál. Hogy ez mennyire valós igény vagy csak a gyártók által generált trend, azt mindenki döntse el maga, mindenesetre az Audi is megvillantja Las Vegas-ban, hogy milyennek képzeli el a jövőbeni modellek utasterét.

©
©

Az egyik legfontosabb újdonságuk a két évvel ezelőtt bemutatott virtuális műszerfal legfrissebb verziója, melynek nagyfelbontású Amoled kijelzője immáron 14,1 colos képátlóval rendelkezik. Emellett a középkonzolon is helyet kapott két érintőképernyő, amelyek közül a felsővel navigációt és az audio-rendszert kezelhetjük, az alsó panel pedig a fűtésrendszer és a kommunikációs eszközök vezérlésre szolgál. További újítás, hogy az autó LTE hálózatra csatlakozó mobilkommunikációs rendszere 300 Mbit/s maximális sávszélességet biztosít az utasoknak.

A kütyük mellett a négykarikások kiállították Las Vegas-ban az e-tron Quattro tanulmányautót is, melynek három elektromotorból álló hajtáslánca 503 lóerőt szabadít az aszfaltra az összkerékhajtáson keresztül, a padlólemezbe süllyesztett akkumulátorcsomag pedig 500 kilométeres maximális hatótávot tesz lehetővé egy teljes feltöltéssel.

©
©
©
©
©

További friss autós hírekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!