szerző:
hvg.hu

Ki tudja, miért, de egy 50 éves férfi úgy döntött, hogy sötét ruhában, láthatósági mellény nélkül lefekszik az 52-es útra. Egy teherautó sofőrje ki akarta kerülni, de közben nekiment a szembejövő autónak, melynek vezetője meghalt, utasa pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés vétség, súlyos testi sértés vétség, valamint segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást az 50 éves N. Sándor ellen.

A kecskeméti férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2015. január 14-én 19 óra 15 perckor sötét színű ruházatban, láthatósági mellény viselése nélkül gyalogosként haladt az 52-es számú főúton, amikor a 9576-os méternél a Kecskemét felé vezető sávban tisztázatlan okok miatt keresztben lefeküdt az úttestre.

Solt irányából Kecskemét irányába egy tehergépkocsi vezetője – miután észlelte, hogy egy ember az úttesten keresztben fekszik – a baleset elkerülése érdekében a járművét hirtelen balra kormányozta, így az összeütközött a szemközti sávban szabályosan közlekedő 24 éves csongrádi férfi által vezetett személygépkocsival. A baleset következtében a személyautó vezetője a helyszínen életét vesztette, jobb első ülésén utazó 24 éves szentesi nő súlyos sérüléseket szenvedett.

©

N. Sándor a balesetet követően anélkül hagyta el a helyszínt, hogy meggyőződött volna arról, hogy a balesetben megsérült-e valaki.

Az igazságügyi és műszaki szakértői vélemények szerint a két gépjármű a megengedett sebességhatár alatt közlekedett, a sérült személyek biztonsági öve be volt kötve, a teherautó vezetője az úton keresztben fekvő N. Sándort féktávolságon belül észlelte, a féktávolságon kívüli észlelésre lehetősége sem volt.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr főkapitányság Vizsgálati Osztálya a nyomozást befejezte és az eljárás során keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Kecskeméti Járási Ügyészségnek küldi meg – olvasható a rendőrség honlapján.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!