szerző:
hvg.hu

A cég fejlesztése lassan révbe ér, és már a teljesítményéről is hallani ezt-azt.

Szűk egy évvel ezelőtt jelentette be a Rolls-Royce, hogy egy újfajta alumínium szerkezet kifejlesztésén dolgozik, amit elsőként a készülőben lévő SUV-ja kap majd meg. Úgy tűnik, az azóta eltelt 11 hónapban gőzerővel dolgoztak a szakemberek, a cég ugyanis most bejelentette: a jármű prototípusa készen áll a tesztelésre.

©

A Rolls-Royce célja, hogy a súlyvesztés mellett a jövő autója legalább olyan gördülékenyen haladjon és olyan erős legyen, mint a Phantom vagy a Ghost.

Az autót valamikor 2018-ban mutatják majd be, de ennél többet egyelőre nemigen lehet tudni róla. A pletykák szerint viszont egy 6,6 literes, duplaturbós V12-es motor hajtja majd, és akár 7 utas is elfér majd benne. Az áráról is hallani már ezt-azt, most épp 400 ezer dollárnál (kb. 116 millió forint) jár az ára – írja a Motortrend.

Az autót már elvileg forgalomban is tesztelik, így hamarosan néhány kémfotóval is egész biztosan találkozhatunk majd. A magunk részéről kíváncsian várjuk, milyen lesz az új Bentley Bentayga-ellenfél.

További friss autós hírekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!