szerző:
hvg.hu

Az álmoskönyvek szerint sem jelent jót, ha valaki nagy gázfröccsöt ad a csúszós úton.

Most, hogy leesett az első komolyabb hó, még az eddiginél is óvatosabban érdemes közlekedni az utakon. A berögződött vezetési stílust ilyenkor el kell felejteni, a nagyobb gázfröccsök, hirtelen kormánymozdulatok és a satufékezés ilyenkor egyébként sem segítenek, sőt csak rontanak a helyzeten. Különösen fontos ezt észben tartani akkor, ha az ember épp az osztrák hegyekben autózik, mert ott még a szokásosnál is kellemetlenebb lehet, ha becsúszik egy hiba. Pont, mint az alábbi videóban.

A szerda este készített felvétel tanúsága szerint a Honda Accord sofőrje merészebb volt a kelleténél. A hangok alapján már az egyenes szakaszokon is felpörgette a gépet, ám ez még nem volt akkora gond, mint ami utána következett. Egy enyhe kanyarban ugyanis adott egy gázfröccsöt a gépnek, az autó hátulja megcsúszott, a korrigálás pedig már hiábavaló volt. Az autó végül letért az útról, és a mellette lévő folyóba esett.

A sofőr szerencséjére az ijedtségen túl nem esett baja, és a víz sem volt olyan mély, hogy elsodorja az autót, de azért nem lehetett kellemes kiszállni a kocsiból.