szerző:
hvg.hu

Az amerikai fenegyerek olyan magas árat mondott az egyedi építésű, 845 lóerős Mustangjára, hogy az még a háromszoros F1-es világbajnokot is elriasztotta.

Lewis Hamiltonról köztudott, hogy imádja az egzotikus sportautókat, amelyekből jó néhány különleges példány áll a garázsában, többek közt egy McLaren P1, egy Pagani Zonda és egy 1966-os Shelby Cobra. Ezt az impozáns gyűjteményt szerette volna Ken Block egyedi építésű Ford Mustangjával gyarapítani, de az amerikai fenegyerek olyan magas árat mondott a 845 lóerős autóra, hogy Hamilton inkább lemondott róla.

©

A sztorit Ken Block a német Auto Motor und Sport magazinnak árulta el, a szokásos közvetlen stílusában. „Lewis Hamilton meg akarta tőlem venni a Mustangot. Amikor meghallotta az árát, hirtelen már nem érdekelte a dolog.” – nyilatkozta Gymkhana videók sztárja, aki azt is hozzátette, hogy igazából esze ágában sincsen megválni a szeretett négykerekűitől, hiszen sokkal több élményt nyújtanak számára és gyorsabbak is, mint bármelyik modern sportkocsi, amit újonnan kigurítanak a gyárból.

Nem csoda, hogy Block szívéhez nőtt a Hoonicorn RTR nevet viselő gumifüstölő Mustang, hiszen két évig dolgoztak rajta a csapatával mire összeállt, ezután pedig leforgatták vele az egyik legszebb Gymkhana videót, amelyben Los Angeles utcáit változtatta versenypályává.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!