szerző:
hvg.hu

Mi történik, ha egy összeeresztik egy pályára a maranellói csapat összes versenypályára szánt, szuperritka XX-es feliratú Ferrari ritkaságát.

A Ferrari FXX/XX program egy kifejezetten a márka válogatott szerelmeseinek indított sorozat, speciális autókkal, összesen 20 résztvevővel és minden évben hat-hét alkalommal. A program célja, hogy a válogatott csapat részt vegyen a fejlesztésekben is, hasznos visszajelzéseket adva a mérnököknek. Ennél exkluzívabb autós társaságba nehéz lenne bekerülni a világon.

Tavaly utoljára az olaszul Ferrari Finali Mondiali nevű rendezvényen Mugellóban hajtották meg a speciálisan átalakított, egészen extrém Ferrarikat a szereplők. Együtt ment a Ferrari FXX Evoluzione, a Ferrari FXX K, a Ferrari 599XX és a Ferrari 599XX Evoluzione, amelyek átlagos teljesítménye 1000 lóerő feletti.

Persze a 20-30 darabos szériában legyártott FXX/XX EVO modellek közül meg is lehet vásárolni egy-egy darabot, igaz 1,5-2,5 millió dolláros árral kell számolni.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!