szerző:
hvg.hu

A szezon első futamán egy leszorítás miatt borult el a versenyző agya.

A napokban rendezték meg Amerikában az idei Supercross bajnokság nyitó fordulóját, amit szokás szerint a kaliforniai Anaheimben tartottak meg. A szezon első futamán valamiért mindig feszült a levegő, idén viszont az egyik versenyzőnél el is pattant a cérna.

Történt ugyanis, hogy a futamok egyikében a MotoConcepts versenyzője Vince Friese leszorította a Yahama motorosát, Weston Peicket, aki el is esett motorjával. Nem sokkal később a következő futamban ismét túl közel ment hozzá Friese, a két versenyző összegabalyodott, majd együtt estek el a motorral. Pieck számára ez már túl sok volt, elszakadt nála a cérna, és amint felpattant ütni-verni kezdte a MotoConcepts motorosát.

A helyzet elég meredek volt, már csak azért is, mert Friese a sisakot viselő Pieck tarkóját kezdte el ütni, ami még a boxban is tilos. A versenyzőt végül a brutalitása miatt kizárták a versenyből.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!