szerző:
hvg.hu

A 21 éves férfi mindig is buszvezető szeretett volna lenni, de még jogsija sincs. Márciusban elvitt egy buszt egy körre, még utasokat is szállított, aztán lebukott. Vádat emeltek ellene.

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat egy 21 éves szentkirályi férfi ellen, aki nem lehetett buszsofőr, bár mindig az szeretett volna lenni, jogosítványa sincs.

Az ügyészség közleménye szerint a fiatal férfi március 12-én 9 óra körüli megjelent a közforgalmú buszközlekedést biztosító cég telephelyén és odament az egyik buszhoz, amelyet nem sokkal előzőleg vitt vissza sofőrje a telephelyre. A sofőr a szokásos papírmunkát végezte, amikor a vádlott az első ajtónál állva megkérdezte, van-e a buszban ún. OBU-rendszer (ún. fedélzeti egység). A vádlott ennek kapcsán a sofőrrel váltott is pár szót, majd a forgalomirányítóra hivatkozva közölte, hogy a 006-os vagy a 007-es buszt kell elvinnie a menetrend szerinti következő járatként.

Mivel a cégnél sokan dolgoznak sofőrként, a buszsofőrben fel sem merült az, hogy a vádlott nem az egyik, ugyan még látásból sem ismert kollégája.

A sofőr távozását követően a vádlott beült az indítókulccsal együtt otthagyott buszba és arra kitette a 10-es járatszámot. A vádlott elindult a járat kezdőállomásához, ott fel is vett két utast, majd a helyi buszpályaudvarra behozta őket és ott leparkolt. A rendőrök nem sokkal ezután igazoltatták, mert időközben a busztelepen is észlelték, hogy egy olyan személy vezeti a buszt, aki nem a társaság dolgozója.

A büntetlen előéletű férfit az ügyészség jármű önkényes elvételének bűntettével vádolja, bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!