szerző:
hvg.hu

A franciák az autóversenyzős játékokat ötvözték a valósággal.

Bár igen sokféle versenyautó létezik, egy dologban nagyjából megegyeznek: egy átlagember nem, vagy csak nagyon nehezen tudná elvezetni őket. Némelyiknél már az úton tartani sem egyszerű feladat, hogy a gyorsulásról, lassításról és kanyarodásról ne is beszéljünk.

©

A Carbuzz szerint a franciák olyan sportautót építettek, amit nemcsak a versenypilóták, hanem az utcai autókhoz szokott emberek is el tudnak vezetni. A Renaultsport R.S. 01 a GT3-as autók ellen fog versenyezni, a teljesítményét pedig a Nissan GT-R-től örökölte meg. A súlya mindössze 950 kilogramm, a motorja viszont 550 lóerős, szóval el lehet képzelni, milyen irgalmatlan teljesítményre képes. Erről a hangja is árulkodik.

Egyetlen szépséghibája az ára, a 316.732 dollár (kb. 92 millió forint) meglehetősen ijesztő, főleg úgy, hogy a versenypályán kívül sehol máshol nem lehet vele közlekedni. Ezzel egy igen impozáns társasághoz csatlakozott. Ugyanakkor bármennyire is komolynak néz ki a kocsi, a Renault szerint azt bárki képes elvezetni, különösebb tudás nélkül.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!