szerző:
hvg.hu

A Honda Racing hivatalosan is bejelentette, hogy 2016-ban is rajthoz áll a FIA Túraautó-világbajnokság futamain. A megújult gárdához a Yokohama Trophy címvédője, Michelisz Norbert is csatlakozik, csapattársai a 2012-es világbajnok, Robert Huff és Tiago Monteiro lesznek.

Ahogyan az várható volt, a mai napon a Honda Racing hivatalosan is bejelentette, hogy 2016-ban is rajthoz áll a FIA Túraautó-világbajnokság futamain, a megújult gárdához pedig Michelisz Norbert is csatlakozik. A magyar versenyző csapattársai a 2012-es világbajnok, Robert Huff és Tiago Monteiro lesznek.

Magyarország legismertebb autóversenyzője, Michelisz Norbert (31) az elmúlt években a Zengő Motorsporttal ért el csodálatos sikereket. 2015-ben másodjára megnyerte a független csapatoknak kiírt Yokohama Trophy-t, és – a gyári Honda-alakulatot maga mögé utasítva – kétszer is az élre küzdötte magát. Győztesként ünnepelhetett például a Hungaroringen, felettébb megható pillanatokkal örvendeztetve meg a hazai szurkolókat.

©

„Nagyon köszönöm Zengő Zoltánnak és a teljes csapatnak az elmúlt évek közös munkáját, a tőlük kapott áldozatos és profi támogatást, mely versenyzői pályafutásomat ilyen magasságokba emelhette.

Izgalommal tölt el, hogy a Honda gyári pilótájaként, a JAS Motorsport színeiben indulhatok a FIA Túraautó-világbajnokságon. A Zengő Motorsport égisze alatt már az elmúlt három szezonban is Hondával versenyeztem, aktívan együttműködve a gyári csapattal, így a közös munka során rendkívül szoros viszony alakult ki közöttünk. Az összefogásnak köszönhetően több futamot is nyertem, és tavaly a Yokohama Trophy győzteseként zártam az évadot. Hálás vagyok a Hondának, hogy bizalmat szavazott nekem, és remélem, hogy méltón viszonozhatom ezt az idei szezonban” – nyilatkozta Michelisz a hír kapcsán.

A megújult Civic WTCC versenyautót feltehetően március 1-jén, a Genfi Autószalonon mutatja be a Honda.

Ha nem szeretne lemaradni a Norbival kapcsolatos legfrissebb hírekről, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.