szerző:
hvg.hu

Egy pillanatra tegyük a szívünkre a kezünket: ugye, hogy kipróbálnánk?

Van az az érzés, amikor leesik az első hó és az ember kipróbálja azt, amit normál körülmények között nem mer: a driftelést. Ezt általában mellékutcákban, vagy a hipermarketek parkolóinak félreeső részében teszi meg a sofőr – a kezdők este, amikor már kicsi a forgalom, a bátrabbak akár nap közben is. Van azonban a merészségnek egy bizonyos foka, például amikor hegyek között, egy közel 52 millió forintos autóval teszi meg valaki ugyanezt.

Sokan azt gondolják, hogy a sportautók télen használhatatlanok, az alábbi videó viszont ennek pont az ellenkezőjét bizonyítja. A főszereplője egy első generációs, összkerékhajtással szerelt Audi R8 Quattro, amivel a sofőr magabiztosan driftel a havas hegyi úton.

Jó, persze azért óvatosan bánik a géppel, hiszen ilyenkor egy apró hiba is végzetes lehet, ám csodálatos azt látni, hogy egy 5,2 literes V10-es motorral szerelt gépből ilyen lágy mozgás is kihozható.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!