szerző:
hvg.hu

Ferruccio Lamborghini születésének százéves évfordulója alkalmából a Lamborghini is részt vesz a 24-órás futamon Daytonában.

Ferruccio Lamborghini születésének százéves évfordulója alkalmából számos ünnepi esemény várható idén a Lamborghini szervezésében, melyek közül az első január 28-30 között esedékes. Aki képben van a 24-órás versenyek világában az tudja, hogy ez a daytonai versenyhétvége időpontja, vagyis az olaszok most először részt vesznek a legendás tengerentúli megbízhatósági futamon.

©

Az olaszok nem gyári csapatként indulnak, hanem négy privát csapat révén, de a Lamborghini Squadra Corse technikai támogatásával, vagyis a Huracan GTD versenygépek minden gyári alkatrészt és támogatást megkapnak, ami a sikerhez kell. A GTD egyébként a GT3-as autó amerikai megfelelője, vagyis a motorháztető alatt az 5,2 literes V10-es blokk dolgozik hatfokozatú szekvenciális váltóval és versenykuplunggal szerelve.

Hivatalos adat nincsen róla, de a motor teljesítménye nagyjából 620 lóerő környékén lehet, ami mellé 1239 kilogrammos önsúly és 42/58-as súlyelosztás jár, az első/hátsó tengelyen. Természetesen nem hiányozhat a homológ bukócső és a nagy teljesítményű hűtőrendszer sem, utóbbi ideális elhelyezése érdekében az első és hátsó segédvázon is módosítottak.

©
©
©
©

A Lamborghini nemcsak a versennyel készül az idei jeles évfordulóra, hanem egy limitált szériás különlegességgel is.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!