szerző:
hvg.hu

A cég mérnökei végre olyan akkumulátorokkal álltak elő, amivel megéri e-Golfban gondolkodni.

A Volkswagen eddigi elektromos autója, az e-Golf nem büszkélkedhetett túl jó paraméterekkel. A 28 Ah-s akkumulátorcsomagnak köszönhetően ugyanis meglehetősen gyenge teljesítményre volt képes, legalábbis a konkurenciához képest.

©

A nemrég bejelentett Chevrolet Bolt több mint 320 kilométer megtételére képes egyetlen feltöltéssel, de még a Nissan Leaf is képes megtenni 171 kilométert. Ezzel szemben az e-Golfban csupán 133 km-re elegendő elektromos áramot lehetett tárolni, ami a jelenlegi riválisokat nézve még az életben maradáshoz sem elég, nemhogy a versenyhez.

A német cégnél éppen ezért vad fejlesztésbe kezdtek a mérnökök, és végül sikerült egy 37 Ah-s akkumulátorcsomagot készíteniük, ami 30 százalékkal növelte meg az autó hatótávolságát – írja a Carscoops. Mindez emberi nyelvre lefordítva annyit jelent: most már akár 173 km-t is el lehet vele autózni. Igaz, ez még mindig bőven elmarad a Chevrolet teljesítményétől, de legalább már a Nissan Leafet sikerült utolérni, így valószínűleg nem, vagy nem akkora mértékben veszítenek majd pozíciót, mint ahogy az egyébként történt volna.

Hogy az új csomagot mikortól kapják majd meg a modellek, azt egyelőre nem lehet tudni, de a piac fejlődését és bővülését látva a Volkswagen valószínűleg nem késlekedik majd sokat.

További friss autós hírekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!