szerző:
hvg.hu

Újra lesznek gyári Subaruk egy erős versenysorozatban. A brit túraautó-bajnokságban indítják a Subaru Levorgot a BMR csapat színeiben.

Idestova hat éve, hogy a japán márka kivonult a ralivilágbajnokság elit mezőnyéből és igazán nagy megmérettetésben nem vettek részt azóta. Ha nem is a klasszikus terepükre, a raliba, de visszatérnek, hároméves szerződést írtak alá a brit túraautó-bajnokságban versenyző BMR csapattal.

A Subaru ráadásul két jó nevű pilótát is szerzett, Jason Platot – aki tévés műsort is vezet a Fifth Gear keretében – valamint Colin Turkingtont. A csapat két versenyzője Subaru Levorg versenyautóval fog rajthoz állni az elkövetkezendő három szezonban.

©

A japánok először fognak részt venni a kemény csatáiról híres brit sorozatban, ahol többek közt a Honda, a Volkswagen, a Ford és az Infiniti versenygépei ellen kell majd bizonyítaniuk.

A Levorg versenyautó műszaki adatairól egyelőre nem árultak el konkrétumokat, annyit viszont hozzátett a Subaru brit főnöke, hogy a BTCC szabályrendszere miatt az összkerékhajtás helyett hátsókerekesre kellett átalakítani az autót, ami nem jelentett különösebb gondot a japán mérnököknek.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!