szerző:
hvg.hu

Úgy tűnik, a gyártó is így gondolta, és még erősebb M4-et dob piacra. A bajorok tavasztól elérhetővé teszik az M3/M4-hez a Competition csomagot, amely az optikai kiegészítőkön túl plusz 19 lóerővel is felruházza a sportmodellt.

A BMW M3, illetve M4 kapcsán eddig sem érkezett panasz arra, hogy a tulajdonosok kevesellnék a hathengeres motor 431 lóerejét, de a németek úgy döntöttek, hogy a sportmodell tavasztól rendelhető lesz Competiton Package kivitelben is, amely számos egyedi kiegészítővel és plusz 19 lóerővel ruházza fel az autót.

A teljesítménynövekedésnek köszönhetően a 3.0 literes erőforrás immáron 450 lóerőt présel ki magából, amely az opcionálisan rendelhető, duplakuplungos automataváltóval párosítva 4 másodperc alatt gyorsítja álló helyből száz kilométer/órás tempóra. A plusz lóerőkön túl a csomag része még a 20 colos alufelni, az M sportkipufogó-rendszer, továbbá a feketére fényezett hűtőmaszk, tükörkonzol és ablakkeret.

©

Az utastérben a legfontosabb változás, hogy könnyített sportülésekre cserélték az alapdarabokat, illetve apró, de annál finomabb változás, hogy a biztonsági öv M-csíkozást kapott. Hogy a teljesítménye maximálisan kihasználható legyen a Competition csomagos modellekhez továbbfejlesztett adaptív M-es futómű, aktív M-differenciálmű, valamint újrahangolt menetstabilizáló és vezetési módok járnak.

©
©
©
©

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!