szerző:
hvg.hu

A németek az egyik legpatinásabb autójukat a jövőre fókuszálva fejlesztik.

Nehéz lenne eldönteni, hogy a tavaly kirobbant dízelbotrány, vagy a piaci trendek, esetleg a környezettudatosság az, ami a Volkswagen-csoportot új irányba kezdte terelni, de tény, hogy radikális változásnak nézünk elébe. Már az is elég meglepő volt, hogy a 2015 elején még határozottan elutasított, tisztán elektromos meghajtással működő Porsche Mission-E-t az év végén már lelkesen támogatták a vezetők, most azonban egy újabb komoly lépésre szánhatták el magukat a németek.

©

Az Auto Express a Detroiti Autószalonon kapta el egy kérdés erejéig a 911-es sorozat gyártási vezetőjét, Erhard Mossle-t. A stuttgarti szakember úgy nyilatkozott, könnyen lehet, hogy a következő generációs 911 már plug-in hibridként kerül a piacra, ám emellett még sok más fejlesztési irány is van, így nem tudni, melyiket építik majd bele az autóba, és melyik határozza meg a következő éveket.

Hogy pontosan milyen autót is dobnak majd piacra, azt persze most még senki sem tudhatja, de Mossle szavaiból ítélve nem (csak) az eddigi belső égésű motor lesz majd a kocsiban. Kíváncsian várjuk, mit hoznak ki a dologból.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!