szerző:
hvg.hu

A cég átalakítja a szeptemberben bemutatott SUV belső terét.

Kevesen tudják, de sok más befektető mellett a PETA nemzetközi állatvédő szervezet is a Tesla részvényesei közé tartozik. Ennek köszönhetően részt vehetnek az elnökségi üléseken, szavazhatnak és persze javaslatot is tehetnek bizonyos kérdésekben. Ez történt a legutóbbi, 2015-ös közgyűlésen is.

A PETA arra kérte a céget, a szeptemberben bemutatott Model X-ből száműzzék a valódi bőrt, helyette pedig valamilyen más anyagot használjanak. Elon Muskék befogadták a javaslatot és elkezdődött a közös munka, amelynek eredményeként ettől a hónaptól kezdve a Model X teljesen "vegán" lett, vagyis sem az ülésnél, sem a kormánykeréknél, sem pedig a sebességváltónál nem használnak állati eredetű bőrt.

©

A szervezet szerint ezzel nemcsak az állatok védelméhez járul hozzá a Tesla, hanem a környezetvédelemhez is. Ahhoz ugyanis, hogy az állat bőrét elkészítsék, 130 különféle vegyszerrel kell kezelni azt, ami komoly veszélyt jelent a gyár dolgozóira. Emellett egy tonna nyersbőrhöz 15 ezer liter vízre van szükség, a gyártása pedig jelentősen növeli a szén-dioxid-kibocsátást.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!