szerző:
hvg.hu

Két éve is megpróbált már túladni rajta, de akkor nem sikerült.

A jelek szerint a Terminator vagy nem szeret Unimoggal járni, vagy egyszerűen csak nem tetszik neki, de hogy szabadulni akar tőle, az egészen biztos. Olyannyira, hogy már másodjára szeretne túladni rajta. Először még 2014 szeptemberében, de úgy tűnik, senkinek sem kellett, ezért Schwarzenegger most újra megpróbálkozik vele – persze az előzőnél jóval magasabb áron.

©

Az autó futóművét 1977-ben gyártották Németországban, amihez 22 colos kerekek társulnak, amire az óriási Michlein XZL 445/65-ös gumikat szerelték fel. A 6,4 literes, soros hathengeres turbódízel motorból 315 lóerőt lehet kipréselni, és bár a nyomatékról nem tudni adatot, már első ránézésre is megállapíthatjuk, hogy valami irgalmatlan mértékűről lehet szó.

Az autóhoz emellett jár még többek között egy távirányítású csörlő, a mind a négy kereket megfogó kézifék, Hella távolsági fényszórók is. Különlegességként pedig Schwarzenegger alá is írta az autót – pont úgy, ahogy azt ezzel a Halálos iramban-autóval tették –, ami tovább növeli az értékét.

©

Az Unimog jelenlegi ára 351 ezer dollár (kb. 101 millió forint), ami közel százezer dollárral több annál, mint amennyiért legutóbb túl akart adni rajta.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!