szerző:

Akár a legendás Quattro reklám folytatása is lehetne, ahogy a V10-es szupersportautó és a V8-as sportszedán randalírozik a mínusz 30 Celsius-fokban.

Minden idők egyik leghíresebb autós reklámja az Audi 1985-ös Quattro kisfilmje, amelyben egy Audi 100-as fölszáguld egy hófödte, félelmetesen meredek sísáncon. Természetesen a mutatványt egy kis trükkel oldották meg a készítők, de mindez semmit nem von le az ötlet és a kivitelezés nagyszerűségéből, ezért aki esetleg nem látta volna, az most bepótolhatja.

A Quattro hajtás azóta rendkívül népszerűvé vált az Audi vásárlók között, hiszen manapság a legtöbb négykarikás modellt összkerék-hajtással értékesítik. Köztük a zászlóshajónak számító R8-at is, amely azon kevés sportautó közé tartozik, amit évszaktól és időjárástól függetlenül bármikor elő lehet venni egy kis mókázásra. Igaz ez az RS4-re is, amely egy családi autóba oltott sportkocsi, pazar V8-as motorral, így csak a sofőr vérmérséklete szab határt annak, hogy mennyire élvezi ki a nagyszerű hajtáslánc előnyeit. Az alábbi videón látható norvég úriemberek például elég bevállalósak voltak, ugyanis mínusz 30 Celsius-fokban megtámadták a sípályát az említett autókkal, amiből igazán látványos végeredmény született.

Mielőtt valaki kedvet kapna az efféle randalírozáshoz, azért azt eláruljuk, hogy nem árt ha szöges gumi van az autón.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.