szerző:
hvg.hu

A 2017-ben érkező másfél literes benzines és dízel blokk az 1.4 TSI-t és az 1.6 TDI-t fogja leváltani.

Herbert Diess a Volkswagen márkaigazgatója a napokban bejelentette, hogy új, 1.5 literes motorcsaládot fejlesztenek, amely elsőként a VII-es Golf ráncfelvarrott változatában lesz kapható 2017-től.

A jelenlegi 1.4-es TSI és az 1.6-os TDI blokkokat felváltó, és egyben azok továbbfejlesztett változataként érkező másfél literes benzines és dízel blokk gyártása költségesebb a mostaniaknál, cserébe viszont megfelelnek majd a szigorúbb károsanyag-kibocsájtási normáknak, továbbá könnyebbek és takarékosabbak is, utóbbi részben a hengerlekapcsolós technológiának köszönhetően.

A ráncfelvarrott VII-os Golf után az új motorcsalád fokozatosan megjelenik majd Volkswagen konszern összes kis- és középkategóriás modelljénél, beleértve az Audit is.

További friss autós hírekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!