szerző:
hvg.hu

A BMW sofőrje a barátnője előtt akarta megvillantani vezetési képességét, de nem lett jó vége a dolognak.

Nem egyszer találkoztunk már az utakon olyan sofőrrel, aki a (leendő) barátnőjét próbálta lenyűgözni a vezetési tudásával. Ennek kevésbé veszélyes formája, ha a motor túráztatásával igyekszik magára felhívni a figyelmet, de olyat is gyakran látni, aki a pirosnál elsőként állva épp úgy várja a zöld jelzést, mint a Forma–1-es pilóták. Ilyenkor padlógáz, és már el is hagyta a kereszteződést, ám a dolog nem mindig sül el jól.

Erre láthatunk példát az alábbi videóban is, amit egy BMW M3 fedélzeti kamerája rögzített Tajvanon. A sofőr már az első elindulásnál igyekezett lenyűgözni a mellette ülő hölgyet, ekkor még a nyilvánvaló sebességtúllépésen túl nem sok minden történt. Alig egy perccel később viszont már nem volt ilyen szerencsés.

A sofőr a pirosnál padlógázzal lőtt ki, ám arra nem számított, hogy néhány száz méterrel odébb egy taxis próbál meg a sávjából az ellenkező irányba fordulni. A sofőr már nem sokat tehetett, fékezett és megpróbálta kikerülni a taxit, de nem sikerült, az elejét oldalról pont telibe kapta – a fedélzeti kamera adatai szerint nagyjából 103 km/h-s tempónál. Első ránézésre a taxis is hibázott, mert valószínűleg nem volt elég körültekintő, mielőtt megkezdte a manővert.

Arról nem szólnak a hírek, hogy a sofőr, az utasa, vagy a taxiban utazó(k) megsérültek-e, a videó azonban tanulságként mindenképpen megjegyzendő: sose akarjunk menőzni, mert annak igen csúnya vége lehet. Kérdés persze, hogy ki hibázott nagyobbat a balesetben: a gyorsható BMW-s, vagy a figyelmetlen taxis?

Ki hibázott (nagyobbat) a balesetben?