szerző:
hvg.hu

A németek az általuk kifejlesztett Trailer Assist funkciót promózták, igencsak egyedi módon.

2014 nyarán mutatkozott be először a Volkswagen egyik fejlesztése, a Trailer Assist, amit idehaza vontatmány-aszsisztens, vagy utánfutó-asszisztens néven kell keresgélnünk a németek prospektusában. A funkcióval azoknak a sofőröknek az életét szerették volna megkönnyíteni, aki nem szeretnek utánfutóval tolatni. A fejlesztésnek köszönhetően elég csak bepötyögni a konzolba, hogy milyen irányba forduljon a vontatmány, a kormányzást onnantól kezdve a gép veszi át, a sofőrnek csak a gáz- és a fékpedált kell kezelnie.

A Volkswagen most gondolt egyet, és Norvégiában, egész pontosan Oslóban szerette volna egy kicsit népszerűsíteni az asszisztenst, amihez egy jó kis trollkodást találtak ki. Kezdésnek középen kettévágtak egy autót, majd a motor és az első tengely köré egy vázat építettek, amit később úgy vontak be, hogy úgy tűnjön, az egy pótkocsi.

A dobozban valójában egy sofőr ült, aki a félbevágott autót irányította, a járókelők viszont ezt nem láthatták. Ezután nem volt más teendő, mint az egészet egy Passatra erősíteni, és már indulhatott is a menet. A sofőr meg is jártatta az autót, ami kívülről egyszerre volt vicces és ijesztő.

Közzétette: Volkswagen – 2016. január 18.

A videót alig fél napja publikálta a Volkswagen saját Facebook-oldalán, de már több mint 8 millióan látták.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!