szerző:
hvg.hu

Úgy látszik, még az abu-dzabi gazdagoknak sem fenékig tejfel az életük.

A jelek szerint pont úgy kezdődik az idei év, ahogy az előző befejeződött: egy méregdrága sportkocsi balesetével. Tavaly bőven volt miből válogatni, elég csak a LaFerrari budapesti balesetére gondolni, de Kínában is sikerült lezúzni egy 458 Italia Spidert és egy Koenigsegg Agera R-t is, hogy a Porsche 911 malajziai balesetéről már ne is beszéljünk. Ezúttal Amerikában amortizáltak le egy méregdrága autót, igaz, ez legalább nem lett totálkáros. Annál érdekesebb viszont a története.

Az alábbi fotót a napokban a Redditre töltötték fel, amin egy rendesen lezúzott McLaren P1 látható – már a trailerre pakolva. Bár hivatalos információk nincsenek az autó sorsát illetően, a felvétel készítője szerint a tulajdonos Abu-Dzabi egy igen magas rangú családjához tartozik, ám az autót a baleset során nem ő, hanem egy barátja vezette. A történet szerint ráadásul épp akkor, amikor a tulajdonos nem tartózkodott az országban.

©

Annak ellenére, hogy az autó javítható állapotban van, valószínűleg igen borsos ára lesz a szerelésnek, a McLaren P1-ből ugyanis csupán 375 darabot gyártottak, amit egyenként 1,15 millió dollárért (kb. 333,5 millió forint) értékesítettek.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!