szerző:
hvg.hu

Több ezer eurós bírságot szabhatnak ki az osztrák hatóságok a Red Bullra, amiért engedély nélkül hajtottak be egy sípályára Forma 1-es autójukkal.

Nem hatotta meg az osztrák hatóságokat a Red Bull lenyűgöző videója, amiben egy korábbi Forma 1-es autójukat hajtották meg az osztrák Alpokban. A Gp-live.hu úgy tudja, hogy akár 30 ezer eurót is fizethetnek a havas extrémkedésért, mert Ausztriában minden járműnek, ami a forgalmon kívül vagy elkerített területen akar futni, engedélyre van szüksége. Az ok: ilyen helyen könnyen kárt okozhatnak a természetben az autók.

A RebBull RB7-et a fiatal Max Verstappen vezette körbe a sípályán, miközben több mint 3500-an voltak kíváncsiak a nem mindennapi mutatványra, amihez téli gumit és még hóláncot is felszereltek a 800 lóerős versenyautóra.

Az eredmény önmagáért beszél – ide kattintva meg is nézheti –, kár, hogy az osztrákokat ez nem hatja meg.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!