szerző:
hvg.hu

Négy pályázat került a döntőbe, mindegyik kiváló. De csak egy nyerhette meg a versenyt.

Tavaly december elején írt ki pályázatot az FCA (Fiat Chrysler Automobile) a 10-12. évfolyamos amerikai diákoknak, hogy mutassák meg, milyennek képzelik el a nem túl távoli jövőben – egész pontosan 2025-ben – a Dodge SRT Hellcat-eket. A pályamunkákat elnézve már most kijelenhetjük: attól egész biztosan nem kell félnünk, hogy a következő generáció nem tud autót tervezni.

A Carscoops beszámolója szerint a felhívásra sok pályázat érkezett, végül azonban négyet választottak be a döntőbe, a zsűri pedig kedden döntött a végső sorrendről. Az első helyen Ben Treinen a cincinnati Archbishop Moeller Középiskola tanulója végzett, aki egy lenyűgöző, négyajtós modellt álmodott meg.

©

A második hely Harrison Kunselmané, aki egy igazi hiperautó vázlatát rajzolta meg.

©

A harmadik helyet Hwanseong Jang tudhatja magáénak, ezzel a koncepcióval.

©

A negyedik helyet pedig Andrew Gombac csípte meg.

©

Érdemes megjegyezni a neveket, mert könnyen lehet, hogy néhány éven belül a nagy gyárak tervezőcsapatából köszön majd vissza a nevük.

Utánpótlásban persze a Ferrarinál sincs hiány, ők nemrég hirdették ki a hasonló koncepcióra épülő versenyük végeredményét. Egy egészen különleges terv nyert.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!