szerző:
hvg.hu

Bő 10 évvel ezelőtt a világ minden táján írtak erről az autóról. Ma már rá sem lehet ismerni.

Egészen hihetetlen, milyen újjászületésen ment keresztül ez a sötét színű Ferrari Enzo. Az autót február 3-án Párizsban egy aukció keretében fogják eladni az egyébként 2,17 millió dollárt, vagyis átszámítva körülbelül 630 millió forintot érő járgányt – írja a Carscoops. Pedig ha valaki 10 évvel ezelőtt azt mondja, tegyünk pénzt erre a jövőképre, valószínűleg faképnél hagytuk volna. A 2004-ben épített Ferrari 2006-ban súlyos balesetet szenvedett az Egyesült Államokban: 260 km/h-nál sodródott le az útról, majd az ütközéstől szó szerint kettészakadt a kocsi.

©
©

A baleset után úgy tűnt, a kocsi az enyészeté lesz, a Ferrari technikai szakértői azonban segítettek újjáépíteni az Enzót, ami a piros szín után ezúttal feketében pompázik. Az autó emellett Bose hangrendszert, műholdas navigációt, tolatókamerát, elektromos ablakokat, valamint szénszálas hátsó spoilert és tükröt kapott. A kilométerórája most 2500 km-t mutat.

©
©
©
©
©
©

Bár nincs ok arra, hogy a Ferrari szakembereinek munkáját bárki is megkérdőjelezze, a baleset miatt azonban érdekes lesz látni, hogy ténylegesen mennyiért sikerül majd túladni rajta.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!