szerző:
hvg.hu

Az már önmagában kuriózum, hogy valaki driftelésre használ egy hot-roddá alakított Ford Angliát, de mindezt ráadásul úgy, hogy egy turbós Saab motor beépítésével érte el.

A hot rod kultúra az Egyesült Államokból indult hódító útjára az 1920-as években egyfajta lázadásként, az azóta eltelt évtizedek során pedig egy megbecsült autós szubkultúrává nőtte ki magát, melynek szerte a világon akadnak követői.

Közéjük tartozik az a rátermett brit fiatalember is, aki egy 1953-as gyártású, romos állapotú Ford Angliából faragott igazán vagány hot rodot, még hozzá úgy, hogy egy turbós Saab-motorral és ügyes sportfutóművel driftelésre alkalmas szerkezetté varázsolta. Az eredmény olyan jól sikerült, hogy akár egy Mad Max-filmben is megállná a helyét a masina.

Nemrég az orosz fiatalokat is megérintette a hot rod szele, próbálkoztak is egyet építeni – Ladából. A végeredmény, hogy is fogalmazzunk finoman, szóval felemás lett.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!