szerző:
hvg.hu

A bajorok újabb modelljét 2017-ben mutathatják majd be, de a kémfotókon már most megnézhetjük.

A jelek szerint jól haladnak a munkálatokkal a BMW és a Toyota első közös szerelemgyerekével, a Z5-tel, ami nem túl meglepő módon a Z4-et váltja majd a piacon. A japánok már 2014 novemberében végeztek a műszaki megvalósíthatósági tanulmánnyal, 2015 elején pedig a prototípuson is elkezdtek dolgozni, mostanra pedig testet is öltött az autó.

©

A MotorTrend fotósának sikerült néhány képet lőnie az álcázott autóról, aminek a körvonalait azért már így is látni lehet. Az első, ami azonnal feltűnik, hogy a Z5 egy könnyebb, hagyományosabb vászontetőt kapott, ami egyúttal arra enged következtetni, hogy a Z4-hez képest könnyebb lesz a gép. Egy másik, a BMW szerelmeseinek talán kevésbé jó hír viszont, hogy az autó első ránézésre eléggé hasonlít egy Honda S2000-re.

©

A Z5 rövidebbnek is tűnik, mint a Z4, a bajorok azonban törekedtek arra, hogy az utastér továbbra is hátra legyen tolva, a motorháztető pedig továbbra is hosszú maradhasson. Hogy mi duruzsol majd alatta, arról egyelőre keveset tudni, de a piac a szokásos turbófeltöltős változatokat várja, köztük egy 2 literes i4 és egy 3 literes i6-os példánnyal és egy nyolcsebességes automata váltóval. Emellett viszont olyan pletykák is keringenek, hogy a Z5 hibrid hajtásláncot kap majd.

©
©
©
©
©

További friss autós hírekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!