szerző:
hvg.hu

Az művész az éj leple alatt alakította át az autókat.

Igencsak meglepődhetett néhány holland autótulajdonos, amikor az este az utcán leparkolt autójuk másnap reggelre komoly változáson ment keresztül. Új első és hátsó szpoilert, oldalsó szoknyát és a motorháztetőn elhelyezett légbeömlőket kaptak – mindezt azonban nem igazi karosszériaelemekből, csupán kartonpapírból.

A tettes az amszterdami Max Siedentopf egy igazi modern kori művész, akit elsősorban a fotózás érdekel, de szívesen ártja magát másba is. Ilyen a Slapdash Supercars nevű projektje is, amelyben a lentiekhez hasonló módon alakít át véletlenszerűen kiválasztott autókat. A dolog persze nem egészen legális, ugyanakkor eddig egyetlen tulajdonos sem jelentette, hogy kár érte volna, az optikai tuningot ugyanis minden esetben maradandó kár nélkül lehetett eltávolítani.

©
©
©
©
©
©
©
©
©

Siedentopf ezt a projektjét 2015-ben indította, és hamar népszerű lett, így könnyen lehet, hogy az idei évben is folytatja majd a "munkát".

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!