szerző:
hvg.hu

A Topcar által megalkotott szénszálad optikai csomag kétségkívül látványosra sikeredett, cserébe viszont egy középkategóriás luxusautó árát kell kifizetni érte.

Számos tuningműhely verseng a tehetős sportkocsi-tulajdonosok kegyeiért, de kevés közülük az olyan vállalkozás, amely a körítésen túl tényleg többet ki tud hozni a rájuk bízott autóból. Az orosz Topcar azok közé tartozik, amik minőségi munkát végeznek, igaz néha kicsit megosztó, maffiózós stílusban.

Az egyik fő profiljuk az egyedi szénszálas karosszériaelemek tervezése és gyártása, így ebben elég profinak számítanak, amire remek példa a Porsche 911 Turbóhoz készített 24-részes optikai csomagjuk.

©

A Stinger GTR nevet viselő karbonkarosszéria a tető és a szélvédőkeret kivételével szinte lefedi a teljes autót, igazán minőségi kivitelezésben. Mindennek viszont komoly ára van, ugyanis szereléssel együtt 40 ezer eurót, vagyis átszámítva mintegy 12,6 millió forintot kérnek érte. Ennyi pénzből már egy középkategóriás luxusautóra, vagy akár egy belépő szintű Ford Mustangra is futja, de ez valószínűleg nem mérvadó a Topcar potenciális ügyfeleinek.

Aki még ennél is komolyabb karbonkarosszériát szeretne a Porschéján látni, annak elérhető a Topcar kínálatában egy 30-darabból álló optikai csomag is, igaz ez egyelőre nincsen beárazva, de egy felsőkategóriás luxusautó árát nyugodtan rá lehet számolni.

©
©
©
©

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!