szerző:
hvg.hu

A napokban egy olyan brazil balesetet rögzített egy autós fedélzeti kamerája, amelyben az átpördülő teherautóból kirepült az utasa.

Számos figyelemfelkeltő kampány indult már azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet biztonsági öv használatára, de talán a legjobb elrettentés a hanyagságra egy valódi baleset.

A videón egy platós terepjáró látható, amint előzés közben kicsit lesodródik az útról, majd a sofőr elveszíti uralmát a jármű felett. Ezután a pick-up felborul, és csak többszöri bukfenc után áll meg, úgy hogy borulás közben az anyósülésen utazó ember kirepül a járműből.

A hírek szerint az utas súlyosan megsérült, de a túlélte a balesetet, míg a sofőr, aki be volt kötve, könnyebb sérülésekkel megúszta.

 Az egészben az az érdekes mindemellett, hogy a valóságot milyen módon modellezik tökéletesen a mérnökök is. Például egy nem éppen mai videón látszik.

This is what happens if you are not wearing seat belt.

Közzétette: Interesting Engineering – 2016. január 11.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!