szerző:
hvg.hu

A Chevrolet a napokban mutatta be elektromos autóját, amelyet kifejezetten tömegterméknek szán. Azonnal felmerült, hogy Európába is jöhetne a formás apróság Opelként. Egy ismert virtuáldizájner meg is tervezte.

A General Motors amerikai leányvállalata a Chevrolet, amely Bolt néven népszerűnek szánt elektromos autót dob piacra. 200 lóerős teljesítményt és viszonylag nagy, 300 kilométeres hatótávolságot ígérnek, elérhető, 30 ezer dolláros áron. A BMW i3, és Nissan Leaf ellenfelének szánt autó nagyjából hasonló paraméterekkel is rendelkezik, mint a két említett vetélytárs. A 60 kilowattórás akkumulátorral szerelt Bolt végsebessége 145 km/h, és az autóra 8 év teljes körű garanciát kínál a gyártó.

Mint ismert, a rüsselsheimi Opel is árusított már elektromos hibrid autót, a plug-in hibrid Opel Ampera néven, amelynek a Chevrolet Volt a megfelelője Amerikában, valamelyest más karosszériával. Ugyanezt a párhuzamosságot vázolta fel Theophilus Chin dizjáner az újdonság a Bolt esetében is.

Az eredeti észak-amerikai dizájn alapvető elemeit megtartva szabta opelesre a Boltot: a hűtőrácsot, a lámpatesteket és a kerekeket tette Opel karakterűvé. A végeredmény alapvetően harmóniában van azzal, amilyennek elképzelnénk egy európai Opel Boltot, persze valami más néven.

©
©

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!