szerző:
hvg.hu

Egy 35 éves portugál motoros óriásit bukott a nyolcadik szakaszon, de felállt, leporolta magát, és folytatta a versenyt, mintha mi se történt volna.

Múlt hétvégén ért véget az idei Dakar-rali, amelyen a Peugeot 2008 DKR-t terelgető Stéphane Peterhansel és navigátora diadalmaskodott az autósok között, míg a motorosoknál a KTM-es Toby Price teljesítette a leggyorsabban a 13 gyorsasági szakaszt. Hogy mindezt mekkora, emberfeletti kihívás leküzdeni, pláne két keréken, arra bizonyítékul szolgálhat az alábbi videó, amiben a 35 éves Paulo Gonçalves bukása látható a 8. szakaszról.

A Jalopnik által kiszúrt felvétel alapján először azt gondolná az ember, hogy Gonçalves fel sem bír kelni a becsapódás után, ehelyett azonban a portugál versenyző leporolja magát, és visszapattan a nyeregbe.

Sajnos egy későbbi szakaszon egy ismételt bukás miatt fel kellett adni a versenyt, de azt is csak azért, mert már eszméletlenül találtak rá.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!