szerző:
hvg.hu

Egymás után szálltak el a versenyzők a finn raliversenyen.

A raliversenyzőktől még a nyári futamokon is nagy odafigyelést igényel, hogy ne sodródjanak le az útról és ne törjék össze a kocsit, télen viszont még a szokásosnál is jobban kell koncentrálniuk. Bár a baleset megszokott látvány egy ilyen versenyen, máris más a helyzet, ha az sok versenyzőt érint és a pálya ugyanazon pontján történik. Egy ilyen futamról készült nemrég videó.

A napokban rendezték meg a finnországi Jari-Pekka Rali heinolai futamát, ami nem várt eseményt hozott. Az egyik néző által készített felvétel első ránézésre pont olyan, mint bármelyik másik rajongói videó egy raliversenyről, ám úgy egy perc után kiderül, korántsem erről van szó. A pálya egyik kanyarját valamiért csak nagyon nehezen tudták bevenni a pilóták, sokan pedig bele is buktak a kísérletbe. Szó szerint, a kanyarban ugyanis több mint féltucat kocsi szenvedett balesetet. A legdurvább esés az utolsó előtti volt, amikor az autó jó néhányszor megpördült a hosszanti tengelye körül, végül pedig fának csapódott.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!