szerző:
hvg.hu

Tényleg imádnivaló kategória az autóiparon belül a japánok kei-carja.

A 3,5 méternél kisebb miniautókra, amik ráadásul európai szemmel, jellemzően valami egészen furcsa dizájnfilozófiát követnek, mindig öröm ránézni.

A Honda is ilyenekkel kezdete a karrierjét a motorgyártás mellett, és néha-néha visszapillantanak egy-egy példány erejéig. A középmotoros S660 Neo Classic Concept pont egy ilyen old-school kétüléses kisautó, meglepő külsővel. A kocsi lényegében egy változata a tavaly bemutatott S660-nak, ami egy őrületes könnyűsúlyú roadster, amelyről mi is írtuk, hogy bármikor vevőre lelne itt Európában is.

©

A retrós Classic Concept teljesen a kei-car követelmények szerint épült, 64 lóerős és maximum 660 köbcentis motorral. A kisautót ezen a videón körbe is járta egy látogató. Sajnos egyelőre nincs szó a Tokiói Autószalonon bemutatott koncepció gyártásáról.

©
©

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!