szerző:
hvg.hu

Február 18-án egy londoni aukción árverezik el a 007-es ügynök legutóbbi autóját, amiből mindössze tíz példány készült, de csak egy darab kerülhet közülük magánkézbe.

A Spectre címet viselő legutóbbi James Bond film DVD-megjelenése alkalmából fontos bejelentést tett az Aston Martin: február 18-án, egy londoni aukción elárverezik a filmben látható DB10-es modellek egyikét. Mint ismeretes, mindössze tíz példány készült a különleges autóból csak a film kedvéért, ezek közül pedig csak két darabot hagytak meg a készítők érintetlenül kiállítási céllal. Most ezek közül fogják eladni az egyiket, várhatóan egymillió angol font feletti összegért, amit egy humanitárius szervezetnek fognak felajánlani.

©

Az a szerencsés licitáló, aki hajlandó lesz kifizetni érte az átszámolva mintegy 400 millió forintot meghaladó összeget, nem csak egy filmtörténeti kultusztárggyal fog gyarapodni, hanem egy egyedi építésű, kisszériás sportkocsival is. A V8 Vantage alapjaira épülő DB10-et ugyanis kézzel rakták össze az Aston Martin szakemberei, a karosszériája pedig karbonból készült. A motorja 4.7 literes V8-as erőmű, amihez hatfokozatú manuális váltót párosítottak, mivel a 007-es köztudottan szereti kézben tartani az irányítást.

Az árverésre kerülő példány ráadásul az egyetlen olyan DB10-es lesz, ami magánkézbe kerül, ennek megfelelően az Aston Martin úgynevezett platinum minősítéssel értékesíti, ami azt jelenti, hogy digitális másolat is készül róla, ami a jövőben hivatkozási alapként szolgálhat. Ha mindez nem lenne elég, bónuszként a 007-est alakító Daniel Craig is aláírja az autót, ami szintén növelheti az értékét a későbbiekben.

©
©
©

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!