szerző:
hvg.hu

A kétüléses sportautó, amely "újraalkotja az Opelt", alig másfél hónapon belül bemutatkozik Genfben.

Egy új fotóval és egy videóval csepegtet információkat az Opel, minden bizonnyal, idei legizgalmasabb újdonságáról a GT sport modellről. A most közzétett képen egy igen egyedi megoldású duplakipufogót villantottak, valamint egy promóciós videót, amelyen a cég főnöke Dr. Karl-Thomas Neumann promózza az újdonságot.

Bár a márka még mindig nagyon titkolózik a modell paramétereivel kapcsolatban, az ígéretek kétség kívűl elég hangzatosak „ az Opel újraalkotja magát” és hasonlókkal, ami jelzi valami mást kapunk, mint az autógyártó jelenlegi arculata. Az Opel ugyanakkor azt is hangsúlyozza, hogy nem valami retro modellre kell gondolni, ez egy ultramodern, minimalista és teljesen új GT lesz.

©
©

A kocsi alapja az a lassan hároméves Monza-concept lehet, amely 2013-ban Frankfurtban osztatlan elismerést kapott. Az az autó egy karcsú, hosszú testű modell volt, két nagy ajtóval. A másik lehetséges vonal a nemrégiben bemutatott Buick Avista, amely a General Motors részeként lehet alapja az Opel modelljének is. A hátsókerék-hajtású platformra épülő, biturbós, V6-os Avista nagyon komoly alap lenne a GT-nek is, amely azért itt Európában inkább az Astra alapjára épülhet, négyhengeres turbó benzinesekkel. 

Mindenesetre, hamarosan kiderül a teljes igazság, sőt vélhetően addig is további figyelemfelkeltő részletek várhatók a márkától. Ha minden jól megy, akkor pedig két év múlva gyártásba is kerülhet a most bemutatkozó modell.

További friss autós hírekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!