szerző:
hvg.hu

Vége a találgatásoknak, a Porsche egyik vezetője most már tényként beszélt a hibrid 911 érkezéséről.

Hónapok óta pletykálják, hogy valami komoly újdonság készül a Porsche boszorkánykonyhájában, ám ahogy mondani szokás, a stuttgartiak ezeket az információkat sem megerősíteni, sem cáfolni nem szerették volna. Most azonban megtörték a csendet.

©

Az Autocar újságírója a Detroiti Autószalonon futott össze a 911-es sorozat gyártási vezetőjével, Erhard Mossle-lal, aki elismerte, már dolgoznak a Porsche 911 plug-in hibrid változatán. Bár pontos időpontot nem árult el, szinte biztos, hogy az a következő generációs 911 előtt mutatkozik majd be, amit pedig 2020-ra tervez a gyártó. Vagyis legrosszabb esetben is csupán 3 évet kell rá várnunk.

Mossle a lapnak elismerte, időbe telik, hogy egy ilyen autót piacra tudjanak dobni, a felépítéséhez ugyanis több problémát is meg kell oldaniuk. Az egyik ilyen, hogy az akkumulátorcsomag mellett maradjon hely a hathengeres motornak is. Már az akkumulátorcsomag is komoly pluszsúlyt jelent az autó számára, és akkor az elektromotor(ok)ról még nem is beszéltünk. A stuttgartiak célja, hogy a lehető legkönnyebb autót készítsék el anélkül, hogy túlságosan drága anyagokat használnának fel.

Mossle úgy látja, ha csak szénszálas anyagokat használnának, akkor nem érné meg gyártani az autót, így egyelőre keresik a megoldást. Mivel azonban még néhány évig nem is lesz gyártás, könnyen lehet, hogy ez idő alatt jelentősen csökken majd a szénszálas anyagok ára.

Mossle korábban az Auto Expressnek már sejtelmesen nyilatkozott a témában, de konkrétumot akkor még nem árult el.

További friss autós hírekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!